Panalpinas løyper, designet av alpinkongen Horst Dietermeir er noe for seg selv. Og det er mange av dem. Løypene, altså. Vi har fem løyper designet for internasjonale konkurranser. To utfor, to slalom og en off-piste. I tillegg har vi kilometer på kilometer med løyper i alle kategorier, slik at hele familien kan henge med, både smårollinger, større barn, ungdommer pluss mor og far. Dersom du trenger litt oppfriskning på teknikken er det bare å sjekke inn på en av våre skiskoler. Du finner hovedskolen ved topp-senteret “Hattu” like ved Hattu-toppen, der du også finner en rekke spisesteder samt egen spa-avdeling. Norges høyeste spa, og sannsynligvis det flotteste.

Alpin-spa. For dersom du bevilger deg et par timer med spa på Hattu-toppen da vil kroppen din stortrives. Velg mellom vanlig, finsk tørr-sauna, damp-sauna, tyrkisk bad, samt en rekke massasjetilbud i “Zen-senteret”, der du også kan leie deg inn i små-rom der du kan oppleve aromaterapi, lyd- og lysterapi, alt tilrettelagt av din spa-vertinne. Alpin-spa har ti medarbeidere, alle med sertifisert terapi-diplom, så her er du i gpde hender. Det er plass til 50 klienter i spa-sonen, og 250 i sauna- og tyrkisk-bad-avdelingen så her er det rom for mange.

Restaurant og kafe. På topp-senteret (som du når via gondolbanen) har du også en rekke spisemuligheter. Er du ute etter en enkel matbit kan du svippe innom kafeen eller hamburgersjappa. Og dersom du er ute etter noe mer fyldig kan du nyte en rekke enkle varmretter på “Kantina” eller et gourmetmåltid på restauranten “Statsraad Schøning”. Her verter topp-kokk Simen Bru opp med de lekreste retter, spesielt anbefales degustsjons-menyene på 7, 12 eller 21 retter. Og liker du vin er det masse å hente her. For Panalpina har nemlig en av Nord-Europas beste vinkjellere. I 2015 kjøpte nemlig senteret opp en vinsamling på ovr 100.000 flasker. Deriblant noen av verdens beste viner. Det er faktisk slik at vinene på “Statsraad Schøning” er så bra, og prisene så lave (relativt sett) at mange vinkjennere faktisk kommer til Panalpina utelukkende for å smake på de mange vinene. Er du interessert i å drikke noen av våre viner på hotellet nede i hovedkomplekset kan room-service ordne dette. En annen liten “hemmelighet” er at Panalpina har en liten hotellavdeling på topp-senteret, like over restauranten. Her er det mulig å booke seg inn på 12 suiter som er tilgjengelig via en diskret dør bak restauranten. Dette er gode, flotte suiter på 50 kvadratmeter, alle med boblebad og sauna, samt king-size senger. Sengetrekket er av egyptisk bomull av den beste kvalitet, med 800 i tråd-nummer. Dette er noe bedre enn standard sengetøyet nede i hoedhotellet som ligger å mellom 400 og 600. Egyptisk bomull er verdens beste bomull, og det merker du garantert allerede første natt. Du sover liksom bedre når sengen er myk og god, ikke sant?

Helikopter. På Hattu-toppen ligger også helikopter-paden. Herfra kan du booke deg inn på helikopterturer i området. Panalpina har tre helikopterførere permanent ansatt, sp uansett på døgnet kan du enkelt og greit komme deg til og fra anleggene, eller nyte den herlige utsikten fra 2000 fot. Mange av våre internasjonale gjester velger å komme direkte med helikopter, og dette er selvsagt åpent for alle. Vi kan hente deg og ditt følge på Gardermoen, og så tar det ikke mer enn ca. 30 minutter før du er på topp-senteret vårt. Her kan du sjekke inn på en av super-suitene, eller du kan ta gondolbanen ned for å sjekke inn på hoved-hotellet Pan-Bora-Bora. Valget er ditt.